Konesaumakatto sopii rakennukseen kuin rakennukseen

Konesaumakatolla tarkoitetaan peltikattoa, jossa kattopellit ovat saumattu kaksinkertaisesti kiinni toisiinsa tekemättä valmiiseen kattoon ainuttakaan reikää. Asennustapa antaa tällä tavoin toteutetulle katolle erinomaisen vesitiiviyden ja siistin viimeistelyn. Vaikka konesaumakatto on helppo mieltää kerrostalojen tai vanhojen kartanoiden kattomateriaaliksi, se soveltuu hyvin käytettäväksi myös omakotitaloissa!

Konesaumakaton nimi juontaa juurensa sen asennustapaan

Aiemmin saumakattona tunnettu konesaumakatto on saanut nimensä juurikin asennustavastaan, sillä aiemmin käsityönä tehdyt saumakatot asennetaan nykyisin saumaamalla peltirivit kiinni toisiinsa koneellisesti joko sähkö- tai käsikäyttöisillä saumauskoneilla. Peltirivit saumataan tiiviisti toisiinsa kiinni ja myös esimerkiksi savupiippujen läpiviennit saadaan yhdistettyä kiinteäksi osaksi muuta kattoa. Lopputulos on vesitiiviytensä lisäksi myös tasainen, siisti ja näyttävä. Saneerauskohteissa konesaumatun peltikaton voi asentaa jopa vanhan katteen, kuten huopakaton, päälle suoraan.

Konesaumattu peltikatto on pitkäikäinen ja näyttävä

Konesaumatun peltikaton tärkeimmät ominaisuudet ovat katon vedenpitävyys ja todella pitkä käyttöikä. Lisäksi se on arvokkaan näköinen ja ainoana peltikattona muovattavissa kuinka monimuotoiselle katolle tahansa. Aito konesaumakate on laadultaan ylivertainen verrattuna esimerkiksi lukkosaumakattoihin tai profiilipeltikattoihin ja sen huolto on helppoa. Mahdolliset kattoturvatuotteet on myös helppoa asentaa katon pystysaumoihin, jolloin itse katteeseen ei tarvitse tässäkään yhteydessä tehdä reikiä. Huolellisesti ja hyvin huollettuna konesaumakaton käyttöikä on useita kymmeniä vuosia ja tarpeelliset huoltotoimenpiteet on tarpeen toteuttaa noin 10-15 vuoden välein.

Katsele seuraavan kerran oman kaupunkisi julkisia rakennuksia ja kerrostaloja, mikä katto näistä yleensä löytyy?

Konesaumakatto on helppo mieltää vain kerrostalojen ja julkisten kiinteistöjen kattomateriaaliksi, mutta nykyisin sellainen asennetaan yhä useampaan pientaloon. Ammattitaitoiset omat peltiseppämme tekevät talollesi kestävän ja näyttävän konesaumakaton käden käänteessä. Konesaumattu peltikatto sopii niin uudisrakennuksiin, kuin saneerattaviin kohteisiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Onko mielessäsi jokin muu katemateriaali? Tutustu vaihtoehtoihin: