Kyllä kelpaa, kun katto on kunnossa!

Konesauma­katto

Konesauma­katto sopii rakennukseen kuin rakennukseen – me asennamme katot Mellilästä Turkuun, Helsinkiin ja Tampereelle

Kattotöiden asiantuntija, ES-Kattokeskus, asentaa konesaumakattoja ja korjaa vanhoja kotipaikastaan Mellilästä akselille Turku-Helsinki-Tampere. Konesaumakatolla tarkoitetaan peltikattoa, jossa kattopellit on saumattu kaksinkertaisesti kiinni toisiinsa tekemättä valmiiseen kattoon ainuttakaan reikää. Asennustapa antaa näin ollen katolle erinomaisen vesitiiviyden sekä siistin ja todella näyttävän ilmeen.

Vaikka konesaumakatto on helppo mieltää kerrostalojen tai vanhojen kartanoiden kattomateriaaliksi, se soveltuu muovattavuutensa ansiosta hyvin myös omakotitaloihin! Ota yhteyttä, jos olisit kiinnostunut hankkimaan konesaumakaton taloosi tai kun vanha katto kaipaa remonttia. Saneerauskohteissa konesaumatun peltikaton voi asentaa jopa vanhan katteen, kuten huopakaton päälle, suoraan.

Konesauma­katon nimi tulee sen asennus­tavasta

Aiemmin saumakattona tunnettu konesaumakatto on saanut nimensä juurikin asennustavastaan, sillä aiemmin käsityönä tehdyt saumakatot asennetaan nykyisin saumaamalla peltirivit kiinni toisiinsa koneellisesti joko sähkö- tai käsikäyttöisillä saumauskoneilla. Peltirivit saumataan tiiviisti toisiinsa kiinni, myös esimerkiksi savupiippujen läpiviennit saadaan yhdistettyä kiinteäksi osaksi muuta kattoa.

Kone­saumattu pelti­katto on pitkäikäinen, näyttävä ja helppo­huoltoinen

Konesaumatun peltikaton tärkeimmät ominaisuudet ovat katon vedenpitävyys ja todella pitkä käyttöikä. Lisäksi se on arvokkaan näköinen ja ainoana peltikattona muovattavissa kuinka monimuotoiselle katolle tahansa. Aito konesaumakate on laadultaan ylivertainen verrattuna esimerkiksi lukkosaumakattoihin tai profiilipeltikattoihin, ja sen huolto on helppoa.

Mahdolliset kattoturvatuotteet on helppoa asentaa katon pystysaumoihin, jolloin itse katteeseen ei tarvitse tässäkään yhteydessä tehdä reikiä. Hyvin huollettuna konesaumakaton käyttöikä on useita kymmeniä vuosia,  huoltotoimenpiteet on tarpeen toteuttaa noin 10–15 vuoden välein.

Pyydä tarjous konesauma­katosta – ota yhteyttä!

Ammattitaitoiset, omat peltiseppämme tekevät talollesi kestävän ja näyttävän konesaumakaton käden käänteessä. Työ alkaa nykyisen kattosi kuntokartoituksesta, jonka voit tilata kätevästi meiltä. Kuntokartoitus on sinulle ilmainen! Sen jälkeen saat tarjouksen koko urakasta. Kannattaa tutustua toimintaperiaatteisiimme, niin saat paremman kuvan tavastamme työskennellä. Toki voit soittaakin meille ja tiedustella lisää!

Jos sinulla on mielessäsi jokin muu katto, kuin konesaumakatto, voit tällöinkin luottaa osaamiseemme. Teemme myös peltikatto- ja tiilikattotöitä Varsinais-Suomen sekä Uudenmaan alueella.

konesaumakatto konesaumakaton korjaus